KARADENİZ TURU
/ per person
(0 Reviews)
Rezervasyon için 0 242 349 25 26 numaradan veya aşağıdaki butona tıklayarak bizimle iletişime geçin.
6 Gece 7 Gün
-
Destination
-
Departure
İstanbul Çıkışlı
1.Gün
Biniş noktalarından katılacak misafirlerimizle birlikte gece yolculuğumuz başlıyor. Yeme İçme Bilgileri
Gidiş güzergâhında mola tesisinde serbest olarak alınıyor. – EKSTRA
2.Gün
Sivas-Erzincan- Gümüşhane güzergahından Zigana Dağına ulaşıyoruz. Zigana Dağında kahvaltımızı (Ekstra) yaptığımız yerde dileyen misafirlerimiz meşhur Hamsiköy Sütlacının da tadına bakabilirler. Kahvaltımızın ardından hareketle Hamsiköyü (Panoramik) görerek Trazbzon 'un Maçka ilçesine ulaşıyoruz. Trabzon’un Maçka ilçesinden geçerek koruma altında olan Altındere Milli Parkına ulaşıyoruz. Coşan dere boyunca doğanın görkemli güzelliklerini seyrederek yapacağımız bu yolculuk Sümela Manastırının görünmesiyle taçlanacak. Karadağ’ın en sarp yerinde kurulmuş olan manastırın manzarası sizleri büyüleyecek. Meryem Ana Kilisesi, Nöbetçi Odaları, Misafirhane, Ayazma, Su Kemerleri, Kaya Fresklerini rehberimizin anlatımıyla öğrendikten sonra Altındere Vadisi’ne geriye dönüyoruz (Restorasyon çalışmalarından dolayı Sümela manastırı içerisine girilemese dahi Sümela Manastırının görülebildiği o meşhur noktadan fotoğraflarını çekebilmek amacıyla Altındere milli parkına girilecektir). Sümela Manastırı gezimizi takiben köftesiyle ün salmış Akçaabat’a ulaşıyoruz. Akçaabat köftesinden oluşan öğle yemeğimizi aldıktan sonra Yavuz Sultan Selim’in Annesi adına yaptırılan Gülbahar Hatun Camii ve Zağnos Deresi yanından Trabzon Kalesini de panoramik olarak görerek Soğuksu Tepesi’ndeki Art Neuve (Yeni Sanat) tarzında Konstantin Kabayanidis’in yaptırmış olduğu ve Trabzon halkının Ata’ya armağanı olan Atatürk Köşkü’nü görüyoruz. Atatürk’ün vasiyetini yazdığı yer olarak da önemini koruyan Atatürk köşkü gezimiz sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Yeme İçme Bilgileri
Kahvaltı: Tura uygun bir noktada alınır. Ekstra
Öğle yemeği: Tura uygun bir noktada alınır. Ekstra
Akşam yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
3.Gün
Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından takiben ilk durağımız Trabzon Ayasofyası oluyor. Komnenos Krallığıdöneminde İstanbul’daki Ayasofya’ya ithafen yapılan bu mimari harikası yapıyı ve fresklerini tanıdıktan sonra bölgenin en büyük gümüş atölyesine gidiyoruz. Burada gümüş, telkari, Trabzon hasır bileziği ve ülkemizde sadece Trabzon’da üç aile tarafından yapılan, Kazaz Türkleri tarafından bölgeye kazandırılan en değerli sanat olarak nitelendirilen ve kadınlar için hayranlık uyandıran işçiliğiyle Kazaziye sanatının inceliklerini öğreniyoruz. Alışveriş molamızın ardından el işçiliklerinin bölgedeki en meşhur ilçesi olan Sürmene’ye ulaşıyoruz. Sürmene’de Memiş Ağa Konağına gidiyoruz. Memişağa Konağının hemen arkasında bizler için ayrılmış Çaylıkta çay toplama makasını elimize alıp çay bahçesinin içine girerek hem çay topluyoruz hem de hatıra fotoğraflarımızı çekiniyoruz. Memişağa konağının içerisine girerek Karadeniz yaylaları ve ormanlarında üretilen kestane/çiçek balı, yöresel muhlamalık peynir, tereyağı, mısır unu gibi ürünleri de alabileceğimiz serbest zamanımızın Fırtına vadisine hareket ediyoruz. Öğle yemeklerimizi Fırtına deresi kenarında yedikten sonra Zipline yapma imkanı da bulacağız. Heyecan dolu zipline aktivitesi sonrasında sıra, hangisine gidilirse diğerinde aklınızın kalacağı ekstra organizasyonlarımıza geliyor.Ekstra Geziler
(1.Seçenek) ZİLKALE VE PALOVİT ŞELALESİ GEZİSİ (ESKTRA 45 TL): Çamlıhemşin’de bizleri bekleyen minibüslerimize binip Çat Vadisi boyunca devam ediyor ve Şenyuva (ÇİNÇİVA) Taş Köprüde fotoğraf molası veriyoruz. Çinçiva Köyünün harika manzarayla birlikte fotoğraflarımızı çekerken rehberlerimiz Karadeniz dağ mimarisi ile ilgili bilgileriyle yaşam şartlarını daha iyi hissedebilmenizi sağlayacaktır. Fotoğraf molamızın ardından Zilkale’ye ulaşıyoruz. Ticaret güvenliği açısından çok önemli bir konumda bulunan deniz seviyesinden 750, çat deresinden ise 100 metre yukarıya kurulmuş bu Kartal Yuvası’nı andıran kaleyi gezip Kaçkarların eşsizliği güzelliği ve bol oksijen içerisinde büyülü bir dünyayı yaşamak için Palovit Şelalesine geçeceğiz. Bu unutulmaz anların ardından programımızı tamamlayarak otobüslerimize geri dönüyoruz.
(2.Seçenek) FIRTINA DERESİNDE RAFTİNG( EKSTRA 60 TL ): Rafting aktivitemiz öncelikle rafting eğitmenleri tarafından verilen Kürek tutuşu, komut bilgileri ve güvenlik konusundaki eğitimle başlar. 4 - 7km’lik (Suyun durumuna göre) parkurumuz boyunca Fırtına Deresinin coşkun dalgalarında benzersiz Rafting heyecanını yaşayacaksınız. Parkurumuz Fırtına Deresinde dolu dolu geçecek ve unutamayacağınız bir etkinlik olarak hafızalarınızdaki yerini alacaktır.
Ekstra organizasyonlarımızın ardından Ayder Yaylasına hareket ediyoruz. Ayder yaylasında ilk olarak Gelin tülü şelalesine ulaşıyoruz. Kaçkarların tepelerinden süzülerek aşağı akan bu doğa harikası şelalede fotoğraflarımızı çektikten sonra Ayder Yaylasını bir ucundan bir ucuna fotoğraflayarak gezebileceğimiz serbest zamanımıza geçiyoruz. Bu süre içerisinde yaylacılarla sohbet edebilir ve Ayder Yaylasının mis gibi havasına doyabilirsiniz. Serbest zamanımızın ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Yeme İçme Bilgileri
Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
Öğle yemeği:
Akşam yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
4.Gün
DİKKAT: TC NOLU NÜFUS HÜVİYET CÜZDANINIZI SEYAHATE ÇIKARKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAYINIZSabah otelimizde aldığımız açık büfe kahvaltının ardından Çayeli’ne ulaşıyoruz. Çayeli’nde bugün organik tekstilin en önemli unsuru olan, alerji cilt-deri hastalıklarında kullanılması şiddetle tavsiye olunan kenevir dokumalarını görebileceğimiz, yöresel kıyafetlerin vazgeçilmezi olan Rize bezi olarak da adlandırılan Karadeniz keşan ve poşilerini bulabileceğimiz Rize Bezi Dokuma Atölyesine geçiyoruz. Rize Bezi dokumalarında alacağımız sunum sonrasında Batum’a gitmek üzere yola çıkıyoruz. Sarp sınır kapısında giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra Gürcistan/ Acara bölgesine geçiyoruz. Hz. İsa’nın on iki havarisinden biri olan St. Mathias`ın mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio- Apsaros Kalesi’ni (panoramik) görüyoruz. Batum şehir merkezine doğru devam ederken Bayburt’tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü'nü göreceğiz. Ardından; Tarihi Orta Camii, Poseidon Heykeli, Tiyatro Binasını, Medea Heykelini, Batum Limanını ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa Meydanını göreceğiz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra alışveriş için serbest zaman vereceğiz. Ardından Türkiye’ye dönüyoruz. Türkiye’ye girerken Duty Free’den rehberinizin belirleyeceği bir zaman süresince alışveriş yapma imkânı bulabileceksiniz. Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra otelimize ulaşıyoruz. Akşam Yemeği ve konaklama otelimizde.
NOT: TURA YENİ KİMLİKLERLE KATILMANIZ TAVSİYE EDİLİR. Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları Batum’a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. Dönemsel olarak yaşanan olağanüstü durumlarda farklı belgeler de talep edilebilmektedir. Bu nedenle misafirlerimizin çıkış için gerekli evrakların neler olduğunu tura katılmadan önce öğrenmeleri ve hazırlıklı olmaları önerilir. Gereken evrakların neler olduğunu öğrenmek ve yanlarında bulundurmak katılımcıların sorumluluğundadır. Herhangi bir nedenle çıkışa izin verilmemesi durumunda Jolly Tur'un herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Anne -babası veya herhangi biri yanında olmadığı takdirde 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’a geçişleri için ebeveynlerinden NOTER’den onaylı MUVAFFAKATNAME almaları gerekmektedir. Geçerli PASAPORT’u yanında olan 18 yaş altı vatandaşlarımız için Muvaffakatname gerekmez. Nüfus cüzdanlarının 5 Yıldan eski olmaması gerekmektedir. Evrak eksikliği, eskimiş\yıpranmış nüfus cüzdanları, nüfus cüzdanlarındaki fotoğraf ile kişinin benzeşmemesi ya da görevliler tarafından herhangi bir nedenle çıkışlarına izin verilmemesinden kaynaklanan mağduriyetlerden Jolly Tur sorumlu değildir. Yurt dışına herhangi bir sebepten çıkamayan misafirlerimiz grubumuzun Batum gezisi süresince Sınır kapısına en yakın ilçe olan Hopa’ya Sınır kapısı yanındaki duraktan kalkan dolmuşlarla ulaşabilir ve grubumuzun dönüşünü orada bekleyebilirler.
Yeme İçme Bilgileri
Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
Öğle yemeği:
Akşam yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
5.Gün
Sabah otelde aldığımız açık büfe kahvaltımızın ardından otobüsümüze binerek Trabzon’un meşhur ilçesi Of ’a ulaşıyoruz. Of ’un içinden geçerek Solaklı Vadisine giriş yapıyoruz. Vadi boyunca yol alarak Çaykara'ya geliyor ve buradan Uzungöl’e çıkıyoruz. Deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki “Şerah” Köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir. Karadeniz’in en meşhur gölü olan Uzungöl çevresinde vereceğimiz serbest zaman sonrasında bizleri bekleyen minibüslere binerek iki yanında dereler akan ve görüntüsüyle herkesi büyüleyen Demirkapı Yaylasına ulaşıyoruz. Yayla evlerinde çayımızı yudumlayıp tertemiz havasında bol bol fotoğraf çekme imkanı bulacağımız gezimizin ardından otobüsümüze dönüyoruz. Solaklı vadisinden hareketle Sürmene’ye ulaşıyoruz. Burada binlerce yıllık el sanatı kültürünün evrensel boyuta ulaştığı Sürmene bıçaklarının hangi aşamalardan geçtiğini öğrenmek ve Sürmene bıçağı almak için bir satış noktasına uğruyoruz. Alışveriş molamızın ardından Karadeniz denildiğinde akla ilk gelen ürün olan ve istatistiksel olarak ülkemizde en çok tüketilen ürünlerin başında gelen çay bitkisini görmek ve sofralarımıza ulaşana kadar hangi aşamalardan geçtiğini öğrenebileceğimiz çay fabrikası ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. İkram edilen çaylar eşliğinde yapılacak sunumda çay hakkında bilmediğimiz birçok şeyi yerinde öğrenme fırsatı bularak ulusal marketlerde bulunması çok zor olan Mayıs Çayını alabilme imkânımız oluyor. Çay fabrikası gezimiz sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam Yemeği ve konaklama otelimizde. Yeme İçme Bilgileri
Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
Öğle yemeği:
Akşam yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
6.Gün
Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından hareketle Giresun’a doğru yol alıyoruz. Yol üzerinde Çavuşlu’da dut pekmezinden yapılan ve bölgenin en meşhur lezzetlerinden olan Köme&Pestil de alabileceğiniz bir kısa mola veriyoruz. Molamızın ardından Giresun adası ve Giresun Kalesini panoramik görerek Giresun Şehir merkezinde çay molası veriyoruz. Giresun şehir merkezinden hareketle Ordu’ya ulaşıyor ve Ordu Boztepe’ye ulaşmak için Teleferik’e (Ekstra) biniyoruz. Deniz seviyesinden 530 metre yükseklikteki Boztepe’nin büyüleyici manzarası eşiğinde fotoğraf çekebilmek için vereceğimiz serbest zamanın ardından fındık alışverişi yapabileceğimiz ve üst kalite fındık alabileceğimiz bir kısa mola veriyoruz. Molamız sonrasında Eski yol’u kullanarak Bolaman virajlarının muhteşem manzarası içerisinde Yunan Mitolojinin en önemli efsanelerinden birisi olan Altın Postun Aranışı hikayesinde meşhur Argonatların Komutanı olan Jason’dan adını alan Yason Burnuna ulaşıyoruz. Yason kilisesi ve müthiş manzarasını fotoğrafladıktan sonra otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama otelimizde. Yeme İçme Bilgileri
Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
Öğle yemeği: Köfte menü; Köfte, Kaygana, Piyaz, Meşrubat, Tatlı(Fındıklı Baklava ) Çay ve Su
Akşam yemeği: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
7.Gün
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından hareketle Samsun’a ulaşıyoruz. Samsun merkezde bulunan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk henüz hayattayken adına dikilmiş olan ve yapıldığı dönem itibariyle dünyada denge bakımından ikinci sırada olan Onur Anıtını ziyaret ederek grup fotoğrafı alıyoruz. Bu hayranlık uyandıran heykeltıraşlık örneği sonrasında milli mücadelenin ilk adımını temsil eden ve 19 Mayıs 1919 tarihinde 18 silah arkadaşı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 19 kişiyi Samsuna ulaştıran Bandırma Vapuruna ulaşıyoruz. Samsun’un Doğu park bölgesinde bulunan Bandırma Vapuru ziyaretimiz sonrasında Amasya’ya hareket ediyoruz. Gecesi de gündüzü de birbirinden güzel bu şehirde ilk olarak dünyanın en büyük mumya müzesi olan Amasya Arkeoloji müzesini ziyaret ediyoruz. Arkeoloji, etnografya, fosil ve mumyalar bölümlerini gezdikten sonra Amasya’da şehzadelik yapmış ve Osmanlı’ya padişah olmuş sultanlarımızdan Sultan İkinci Beyazid külliyesini ziyaret ediyoruz. Külliye içerisinde paratoner olarak kullanılmış çınar ağaçlarını, o dönemde payitaht İstanbul’u merak eden, ama gidemeyen Amasyalılar için İstanbul siluetinin çizildiği tarihi şadırvanı, kapı girişlerindeki denge sütunlarını ve camiinin içini gördükten sonra Yeşilırmak kıyısına iniyoruz. Yeşilırmak Sivas’tan doğarak Samsun’un Çarşamba ilçesinde denize dökülene kadar geçtiği tüm bölgelere hayat verir. Amasya, Yeşilırmak’ın iki yakasına yerleşmiş bir şehirdir. Osmanlı döneminden kalma 18. ve 19. yy. konaklarının Yeşilırmak boyunca sıra sıra inci tanesi gibi dizilip yalı olarak adlandırıldığını, İran kökenli Pontus krallarının mezarlarının Harşena Dağı’na oyularak tapınak görüntüsü aldığını, Ferhat ve Şirin efsanesiyle hafızalara neden unutulmaz biçimde kazındığı ve Şehzadeler Parkındaki padişah büstleriyle tarihsel bağını koparmadığını göreceğimiz bir görsel şölenle sizleri kendisine hayran bırakacaktır. Şehzadeler parkında yapacağımız yürüyüş sonrasında Roma dönemi kemerleri üzerine oturtulmuş Alçak Köprüden geçerek Hazeranlar Konağını da görebileceğimiz bu gezimizde Osmanlı dönemi yaşantısını daha iyi anlayabileceğimiz. Amasya’da alacağımız yöresel ürünlerden oluşan açık büfe öğle yemeğinin ardından Dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak bir başka Jolly Tur organizasyonunda daha görüşmek üzere turumuzu sonlandırıyoruz. Yeme İçme Bilgileri
Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde açık büfe veya set menü şeklinde sunuluyor.
Öğle yemeği:
Akşam yemeği: Dönüş güzergâhında mola tesisinde serbest olarak alınıyor. - EKSTRA